Afdrukken

Vitaliteitscoaching voor bedrijven


Vitaliteit heeft invloed op de mentale en fysieke gezondheid van mensen. Medewerkers die bruisen van energie en zich fit & sterk voelen, zijn meer betrokken, productiever en minder vaak ziek. Een goede werkgever laat zien dat medewerkers en de vitaliteit van deze medewerkers van belang zijn!

Vitale medewerkers dragen bij aan een vitale organisatie. Een organisatie die kan groeien, winst maken en door wendbaarheid kan inspelen op ontwikkelingen. Het is lastig om ‘zomaar’ ergens te starten. Goede adviezen kunnen hierbij helpen. In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan met vitaliteit binnen de Rabobank. In projecten en multifunctionele teams word ik ingeschakeld om mijn expertise op dit vlak in te zetten. Ervaring met een grote en complexe organisatie is hierin dus gegarandeerd. Daarnaast heb ik recent een opdracht uitgevoerd voor Voogd&Voogd Verzekeringen, een organisatie met 550 medewerkers verspreid over meerdere locaties in Nederland. Wellicht kan ik jullie organisatie ook helpen (nog) meer te bruisen!

Wat zijn hierin belangrijke stappen en hoe kan ik daarbij ondersteunen?

 

Maak vitaliteit belangrijk

Spreek met elkaar uit dat vitaliteit belangrijk gevonden wordt en neem dit op in beleid en jaarplannen. Bepaal welk budget er beschikbaar is en op welke manier het vitaliteitsbeleid uitgerold zal worden.

Ik kan hierbij ondersteunen door middel van:

 

Plannen gemaakt? Uit de startblokken!

Een goed plan is mooi, maar een goede uitvoer van het plan bepaalt het succes. Dit is het moment om aan de slag te gaan. Maar welke acties kunnen we oppakken? Wie doet wat? Wat komt vanuit het bedrijf en wat komt vanuit de medewerkers? Hoe communiceren we? Allemaal vragen die hier gaan spelen.

Ik kan hierbij ondersteunen door middel van:

 

Iedereen op de hoogte? Nu levend houden!

Zonder opvolging zal het onderwerp vitaliteit doodbloeden. Continue aandacht door zichtbaarheid, door de uitvoer van activiteiten en door het onderwerp een plaats te geven op allerlei plaatsen binnen de organisatie is hierin van belang.

Ik kan hierbij ondersteunen door middel van:

Kunnen jullie hulp gebruiken bij het opstarten, uitrollen of levend houden van vitaliteit binnen de organisatie? Laat mij weten wat jullie wensen zijn. Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ik kom vrijblijvend een keer praten en inventariseer jullie wensen. Op basis daarvan laat ik weten hoe ik jullie kan helpen.